Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Мешканці Херсона отримують SMS-повідомлення про те, що ЗСУ готують масовані удари по місту

За даними Центру протидії дезінформації, мешканці Херсона отримують повідомлення про те, що Збройні Сили України планують ракетні удари на місто й відповідно, цивільним внаслідок цього потрібно подбати про свою безпеку. «Уважаемые жители! Срочно эвакуируйтесь. Будут обстрелы жилых кварталов ВСУ…», — йдеться в таких SMS. 

У Центрі повідомляють, що ця інформація не відповідає дійсності.

«Нещодавно командувач армії РФ Суровікін заявив про нібито підготовку ракетного удару ЗСУ по Херсону та греблі Каховської ГЕС, через що з міста будуть "евакуювати" населення. Водночас Віталій Кім повідомив, що "росіяни, ймовірно, готуються бити по Херсону… Не здивуємося, якщо вони обстріляють натовпи, а також житлові квартали, щоб звинуватити в цьому ЗСУ", — йдеться у повідомленні Центру. — Застерігаємо. Ця дезінформація спрямована на те, щоб посіяти паніку та депортувати під виглядом "евакуації" якомога більше українців. ЗСУ ніколи не проводили прицільних обстрілів цивільного населення і тим паче не попереджали про свої плани окупантів».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись