Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Парижі почався новий Майдан

Впродовж останніх кількох днів у Парижі тривають протести проти рішень президента Франції Еммануеля Макрона. З огляду на це пропагандисти активно прирівнюють протести у Парижі до Євромайдану, називаючи їх «Майданом 2.0». Це — маніпуляція.

Протестні акції у Парижі недоречно порівнювати з Євромайданом, оскільки вони мають іншу мету. Якщо основною метою Євромайдану з самого його початку була євроінтеграція України, то протестувальники у Парижі борються проти підвищення пенсійного віку, оголошеного державою. Крім того, французи не вперше протестують саме проти цього рішення. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються знецінити значення Євромайдану та його результати. Мовляв, протест ніколи не призводить ні до чого доброго, а лише до дестабілізації та розрухи. Втім подібна риторика лише свідчить про страх пропагандистів перед змінами, які може принести протест. У такому разі він може витіснити їх з публічного простору. «Детектор медіа» вже писав про подібну спробу прирівняти протести у Грузії до Євромайдану. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись