Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation У Парижі почався новий Майдан

Впродовж останніх кількох днів у Парижі тривають протести проти рішень президента Франції Еммануеля Макрона. З огляду на це пропагандисти активно прирівнюють протести у Парижі до Євромайдану, називаючи їх «Майданом 2.0». Це — маніпуляція.

Протестні акції у Парижі недоречно порівнювати з Євромайданом, оскільки вони мають іншу мету. Якщо основною метою Євромайдану з самого його початку була євроінтеграція України, то протестувальники у Парижі борються проти підвищення пенсійного віку, оголошеного державою. Крім того, французи не вперше протестують саме проти цього рішення. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються знецінити значення Євромайдану та його результати. Мовляв, протест ніколи не призводить ні до чого доброго, а лише до дестабілізації та розрухи. Втім подібна риторика лише свідчить про страх пропагандистів перед змінами, які може принести протест. У такому разі він може витіснити їх з публічного простору. «Детектор медіа» вже писав про подібну спробу прирівняти протести у Грузії до Євромайдану. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join