Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Німеччині нібито створили графіті, на якому Зеленський тримає в руці скривавлену голову Залужного

Російські телеграм-канали поширюють скриншот начебто з інстаграм-сторінки німецького видання Deutsche Welle (DW) із зображенням Володимира Зеленського та голови Валерія Залужного. На скриншоті — провокативне графіті, яке буцімто створила група берлінських художників Sonice Development. 

Центр протидії дезінформації верифікував цю «новину» в Міністерстві закордонних справ України та зʼясував, що це — фейк. Також відповідна інформація відсутня на офіційних сторінках газети DW, зокрема на сайті. Крім того, Sonice Development створює свої малюнки в іншому стилі, а згадок про цю групу художників у новинах немає ще з 2014 року

Поширюючи цей фейк, пропагандисти мають на меті дискредитувати Зеленського, а також надати ще більшого розголосу темі конфлікту, що може існувати між чинним Президентом України та Головнокомандувачем ЗСУ. Раніше «Детектор медіа» спростовував інформацію, що в українських школах нібито агітують за Залужного на посаді Президента України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись