Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Німеччині 40% громадян переконані, що НАТО спровокувало Росію на війну з Україною

У соціальних мережах поширюють результати нібито соціологічного опитування серед німців щодо війни в Україні. Буцімто, на думку 40% опитаних, НАТО спровокувало Росію розпочати повномасштабне вторгнення в Україну. У дописах також розповідають, що нібито у квітні так вважали лише 15%. Мовляв, є ознаки того, що німці втомилися від війни в Україні. Це — маніпуляція.

Як пише видання «15min», насправді лише 19% опитаних підтримують таке твердження. Ще 21% частково погоджуються з ним, тож сумувати ці показники некоректно. Така маніпуляція суттєво спотворює результати опитування.

Російська пропаганда систематично маніпулює результатами опитувань або ж використовує анонімні коментарі окремих користувачів соцмереж для представлення «громадської думки». Зокрема, пропагандисти розповідали, що понад 70% німців проти збільшення військової допомоги Україні, загалом вони підтримують Росію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись