Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Скадовську закликають «здати» українським військовим всіх російськомовних містян для покарання

У Скадовську розвісили україномовні листівки, які повідомляють, що «ВСУ» вже близько. Автори листівок просять місцевих після звільнення міста повідомити про всіх російськомовних містян. Мовляв, на них чекає суд і «найвища міра покарання».  А україномовні мешканці міста буцімто можуть «приватизувати» майно російськомовних. «Патріотичність» листівок намагалися проілюструвати за допомогою тризуба та гасла «Слава Україні».

Очевидно, що такі листівки — фейк. У тексті купа граматичних помилок. Мета листівок — налаштувати мешканців Скадовська проти українських військових, а також спроба пересварити містян через мову спілкування.

Раніше таку ж тактику використовували у Херсоні: поширювали листівки нібито від української армії, які майже аналогічні тим, що розкидали фашисти під час Другої світової війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись