Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У НАТО домовилися не давати ЗСУ танки західного виробництва

Інформація ЗМІ про негласну домовленість країн НАТО не давати Україні певні важкі озброєння – фейк, або члену Альянсу Чехії про це нічого не відомо. Про це на пресконференції з міністром оборони Словаччини Ярославом Надем сказала його чеська колега Яна Чернохова, пише idnes.cz.

Днями німецьке агентство dpa з посиланням на депутата бундестагу Вольфганга Гельміха написало, що в НАТО нібито непублічно домовилися, що не даватимуть ЗСУ деякі види важкої техніки, на кшталт БМП або танків західного виробництва.

«Немає такої домовленості. Принаймні, я про неї нічого не знаю. А якби ця ідея спала комусь на думку, ми б її не підтримали», – зазначила Чернохова на відповідне запитання журналіста. У Празі голова британської дипломатії Ліз Трасс разом із колегою з Чехії Яном Липавським також спростували подібні повідомлення.

«Однозначно, це не базується на реальності. Підтримка України надходить від окремих держав, у НАТО як такої великої програми [підтримки] немає. Чеська Республіка пишається тим, що підтримує Україну у військовому відношенні, допомагає Україні протистояти російській агресії та бере участь у всіх відповідних проєктах, наскільки дозволяють наші можливості чи за необхідності», – сказав Липавський.

Трасс запевнила, що країни НАТО продовжуватимуть постачати важке озброєння Україні. Вона наголосила, що зараз важливо створити план відновлення для України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись