Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В Україні ціна на опалення буде підвищена втричі

Проросійське інтернет-видання в Україні «Страна.ua» з посиланням на слова першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка налякала українців, що «Нафтогаз» підняв ціни на природний газ і тепер за опалення двокімнатної квартири доведеться платити до 10 тисяч гривень. Низка інших ЗМІ поширили цю маніпуляцію.

10 травня 2022 року Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення». Законопроект передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

Однак у газопостачальній компанії «Нафтогаз України» заспокоїли: «На платіжках українців це не позначиться». Компанія утримує ціну на газ у межах річного тарифного плану «Фіксований». Таке рішення було ухвалене через воєнний стан. Ціна на газ становить 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (постачання). Договори між 2,2 млн українських домогосподарств і компанією будуть автоматично продовжені.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись