Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США залучають найманців ІДІЛ до війни в Україні

Цей фейк поширили російські ЗМІ та телеграм-канали з посиланням на Службу зовнішньої розвідки РФ. Це не перший випадок, коли Росія заявляє, що воює в Україні проти третіх сторін. Раніше, наприклад, російська пропаганда переконувала, що воює в Україні з НАТО. Також кремлівські ЗМІ вже поширювали фейк, що США відправлять в Україну колишніх військових Афганської національної армії. Зокрема, таким чином Росія намагається виправдати свої поразки в Україні, мовляв найманці мають кращу підготовку, тому боротися з ними складніше, або ж навпаки, щоб звітувати про «знищення групи», якої насправді не існує.

Насправді США взагалі не збирається відправляти американські війська в Україну, про це неодноразово наголошував президент Джо Байден. Протягом усієї війни Росії проти України США надають Україні різного роду військову та медичну допомогу. Водночас саме Росія копією методи та тактики ІДІЛ щодо введення війни. Детальніше про це читайте в матеріалі «Європейської правди».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись