Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція США не в змозі замінити постачання російського газу до ЄС

Така інформація шириться у пропагандистських ЗМІ та телеграм-каналах. Пропагандисти стверджують, що США не зможе замінити постачання російського газу ЄС якщо це припинить робити Росія. Проте це — маніпуляція. За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, загальний обсяг видобутку зрідженого газу у США наразі становить 120 мільярдів кубометрів на рік і до 2025 року збільшиться ще на 70 мільярдів кубометрів.

"Проєкти з сукупним обсягом видобутку 206 мільярдів кубометрів газу вже отримали в США федеральні дозволи. Минулого місяця голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про угоду, укладену з Джо Байденом, згідно з якою США збільшить додаткові постачання до ЄС зрідженого газу до 50 мільярдів кубометрів на рік. Ці постачання поступово замінять імпорт ЄС із Росії, який минулого року становив 155 мільярдів кубометрів газу. Поставлене Європою завдання ліквідувати залежність від російського газу покликане нівелювати наміри російського керівництва використовувати постачання енергоносіїв до ЄС у якості важеля впливу", — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись