Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція США не планує допомагати Україні. З обіцяних 40 мільярдів доларів, які США має намір виділити Україні, українцям залишиться лише 15 %

Таку заяву голови Держдуми Росії В'ячеслава Володіна поширили російські ЗМІ та прокремлівські телеграм-канали. За його словами, із 40 мільярдів 35 відсотків піде на фінансування збройних сил США, 45,2 відсотка планує витратити на інші країни, 4,8 відсотка передбачено на допомогу біженцям, поновлення роботи посольства США в Україні, іншу дипломатичну підтримку. Як відомо, у суботу, 21 травня 2022 року, президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає 40 мільярдів доларів допомоги Україні. Згідно з цим документом, кошти мають бути направлені на військову та гуманітарну допомогу. 20 млрд доларів з цих коштів підуть на озброєння, решта – це пряма бюджетна допомога і гуманітарна.

Ця сума рекордна, оскільки спочатку Байден просив виділити 33 млрд, проте за ініціативи демократів додали ще 7.

Як зазначили напередодні в Пентагоні, до підписаного закону, за час роботи адміністрації Байдена, тобто приблизно від початку 2021 року, США надали Україні допомогу на близько 4,6 мільярда доларів, із них на 3,9 мільярда – від початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись