Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Генрі Кіссінджер визнав, що Україні потрібен нейтральний статус

Російськи пропагандисти поширюють відео, на якому колишній держсекретар США, дипломат та експерт з міжнародних відносин Генрі Кіссінджер розповідає про війну в Україні та каже: «Ідеальним результатом було б, аби Україна зайняла місце нейтральної держави, в якості моста між Росією та Європою». Це – чергова маніпуляція.

Насправді, під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, сказав наступне: «8 років тому, коли з’явилася ідея вступу України в НАТО, я тоді написав статтю, в якій зауважив, що було б добре, щоб Україна залишалася в групі нейтральних країн, які б стали мостом між Сходом і Заходом. Але тепер ця ідея припинила існувати», - визнав Кіссінджер. Тому це просто вирвана з контексту цитата, прямо протилежна за смислом до повідомлень російських пропагандистів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись