Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ розмістили вогневі позиції у школах Одеси, поряд із будинками стоїть бронетехніка

Про це заявило Міністерство оборони Росії. Проте це чергова брехня росіян. Очільниця міського департаменту освіта і науки Олена Буйневич розповіла, що наразі у зазначених закладах освіти Суворівського району, про які згадують росіяни, перебувають лише охорона, вчителі та дирекція, які готуються до закінчення навчального року.

«Міністерство оборони Росії бреше. Ну, не вперше. Їм не звикати. Я розумію і поділяю хвилювання мешканців густонаселених мікрорайонів шкіл № 40 (була в минулих зведеннях), 14 та 71. Там довкола висотки. Острівці приватного сектора та великі „чешки“, „хрущовки“, типові для спальних районів. Там немає жодних „вогневих позицій, бронетехніки та артилерії“. Там є сторож, директор, вчителі. Люди заповнюють журнали, виходять на уроки онлайн, готуються до закінчення навчального року», — додала чиновниця. Під її дописом у фейсбуку мешканці Одеси підтвердили у коментарях, що ні військових, ні бронетехніки біля шкіл немає.

Міністерство оборони РФ не вперше тиражує подібні фейки. Українським військовим вже доводилося спростовувати російські нісенітниці про розташування позицій ЗСУ у катакомбах, обласних лікарнях та на Одеській кіностудії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись