Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Китайська делегація в Давосі «надіслала чіткий сигнал», що не підтримує Україну та Володимира Зеленського

Російськи ЗМІ, зокрема РІА Новості, поширило інформацію про те, що начебто делегація Китаю «надіслала чіткий сигнал» про те, що не підтримує Україну . На доказ цього вони поширюють коментар конгресмена Майкла МакКола CNN, в якому він показав фото, де начебто видно, що після промови президента Зеленського на форумі китайська делегація не приєдналася до оплесків, та залишилася на місцях, попри те, що інші учасники форуму зустріли президента України оплесками стоячи.

Насправді, на фото, який показав МакКол, не китайська, а в’єтнамська делегація. Китайська делегація, як пише преса КНР, взагалі в цей час була на інших перемовинах. По-друге, фото було зроблено вже після того, яка ведучий форуму оголосив про завершення сесії, де виступав Зеленський – інші учасники так само почали розходитися. На фейк звернуло увагу видання StopFake.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись