Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Генрі Кіссінджер визнав, що Україні потрібен нейтральний статус

Російськи пропагандисти поширюють відео, на якому колишній держсекретар США, дипломат та експерт з міжнародних відносин Генрі Кіссінджер розповідає про війну в Україні та каже: «Ідеальним результатом було б, аби Україна зайняла місце нейтральної держави, в якості моста між Росією та Європою». Це – чергова маніпуляція.

Насправді, під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, сказав наступне: «8 років тому, коли з’явилася ідея вступу України в НАТО, я тоді написав статтю, в якій зауважив, що було б добре, щоб Україна залишалася в групі нейтральних країн, які б стали мостом між Сходом і Заходом. Але тепер ця ідея припинила існувати», - визнав Кіссінджер. Тому це просто вирвана з контексту цитата, прямо протилежна за смислом до повідомлень російських пропагандистів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join