Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Словаків мобілізують на війну в Україні

У соцмережах Словаччини поширили повідомлення, що нібито районне управління в Банській Бистриці (ймовірно, також інші районні управління) отримало завдання провести «комплексні навчання з виконання завдань після оголошення воєнного стану та наказів про мобілізацію збройних сил Словацької Республіки». Зокрема таке повідомлення опублікував ресурс Bádateľ. Це — маніпуляція.

Як пише Infopost.Media, у словацькій поліції спростували інормацію. Зазвичай мобілізаційні навчання організовують двічі на рік для перевірки обороноздатності Словаччини. Вони не мають стосунку до війни в Україні.

За даними поліції, фейк про мобілізацію у Словаччині поширює російська пропаганда. Агітпроп намагається спричинити паніку в країнах, які підтримують Україну тим, що нібито є загроза втягнення у війну. Також ці фейки поширюють задля створення загального інформаційного хаосу та недовіри до силових структур серед населення.

В Україні пропагандисти систематично маніпулюють темою мобілізації, зокрема розповідають про примусову мобілізацію жінок, дітей і навіть собак.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись