Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж В Україні немає незалежних медіа

Про таке пишуть російські та проросійські ресурси. Мовляв, навіть Міжнародна федерація журналістів (IFJ) заявила, нібито в Україні немає вільних медіа, адже вони фактично перейшли під контроль влади. 

Насправді Міжнародна федерація журналістів не робила такої заяви. Представники IFJ закликали українську владу переглянути нове законодавство та розпочати широкий інклюзивний діалог із журналістськими спілками та медіасектором для його удосконалення. Тобто IFJ звернула увагу на ймовірні ризики для свободи слова в контексті цього закону.

Агітпроп систематично поширює меседжі про цензуру в українському інфопросторі. Також вони стверджували, що новий закон про медіа запроваджує «тотальну» диктатуру держави в інформаційному просторі. У такий спосіб пропагандисти намагаються дискредитувати українські медіа та збільшити авдиторію для проросійського впливу. Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись