Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Цензури в українському інфопросторі значно більше, ніж у Росії

Такий меседж поширюють проросійські телеграм-канали. Мовляв, цензура стала основним інструментом влади для замовчування корупції, злочинних наказів чи помилок командування. Нібито ситуація з обстрілами яскраво це продемонструвала — українська влада «радіє» обстрілу Макіївки, а про Дружківку мовчить.

Російська пропаганда намагається у такий спосіб відвернути увагу від втрат російської армії внаслідок удару по Макіївці. Також меседж про «помсту Україні за Макіївку» намагаються підкріпити непідтвердженими повідомленнями про чисельні втрати ЗСУ внаслідок влучання по льодовій арені в Дружківці. За офіційними даними, внаслідок цього удару загинула одна особа та одна поранена.

Агітпроп  звинувачує Україну в приховуванні інформації, застосувавши тактику віддзеркалення, хоча замовчування інформації властиве саме Росії. Раніше аналогічно агітпроп поширював меседж, що українська влада бреше українцям, що в ЗСУ немає втрат.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись