Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Республіканська партія не виправдала очікувань американців через підтримку України

Російські медіа та проросійські телеграм-канали поширюють повідомлення, що нібито у США визнали «провал» через Україну з посиланням на американські медіа. Мовляв, республіканці в США не в змозі протистояти так званій «воук-культурі» (посилена увага до питань соціальної нерівності), натомість їхній лідер у сенаті підтримує накачування зброєю України. Нібито це ставить під сумнів потребу в існуванні такої партії у США. Це — маніпуляція.

Як зазначають фактчекери The Insider, російська пропаганда посилається на колонку видання The American Conservative. ЇЇ автор — журналіст та письменник Род Дреєр, який побудував кар'єру на скандальних гомофобних та расистських висловлюваннях. Ба більше, зараз він мешкає в Угорщині, працює у Дунайському інституті та отримує стипендію від уряду Віктора Орбана.

Російська пропаганда систематично використовує іноземних експертів, що мають проросійські погляди, для просування дезінформаційних наративів. Через просування таких меседжів агітпроп намагається погіршити партнерські відносини між США та Україною. Раніше пропагандисти поширювали прогнози американського полковника щодо поразки України у війні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись