Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Словаків мобілізують на війну в Україні

У соцмережах Словаччини поширили повідомлення, що нібито районне управління в Банській Бистриці (ймовірно, також інші районні управління) отримало завдання провести «комплексні навчання з виконання завдань після оголошення воєнного стану та наказів про мобілізацію збройних сил Словацької Республіки». Зокрема таке повідомлення опублікував ресурс Bádateľ. Це — маніпуляція.

Як пише Infopost.Media, у словацькій поліції спростували інормацію. Зазвичай мобілізаційні навчання організовують двічі на рік для перевірки обороноздатності Словаччини. Вони не мають стосунку до війни в Україні.

За даними поліції, фейк про мобілізацію у Словаччині поширює російська пропаганда. Агітпроп намагається спричинити паніку в країнах, які підтримують Україну тим, що нібито є загроза втягнення у війну. Також ці фейки поширюють задля створення загального інформаційного хаосу та недовіри до силових структур серед населення.

В Україні пропагандисти систематично маніпулюють темою мобілізації, зокрема розповідають про примусову мобілізацію жінок, дітей і навіть собак.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join