Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Сенатор Пол Ренд заблокував $40 млрд допомоги Україні від США через «розпил гуманітарки»

Телеграм-канали, підконтрольні російський розвідці, поширюють тезу, що сенатор від Кентуккі Пол Ренд заблокував законопроєкт про виділення Україні $40 млрд начебто через «розпил» гуманітарної допомоги Заходу в Україні. Також поширюється теза про те, що Захід «втомився» від війни в Україні, тому почав лише на словах підтримувати країну – а насправді буде блокувати реальну допомогу українцям.

Це – маніпуляція. По-перше, немає сумнівів, що $40 млрд будуть виділені Україні – сенатор Ренд не заблокував, а лише відтермінував голосування за законопроєкт. Американські ЗМІ впевнені, що він буде проголосований вже наступного тижня.

По-друге, пропозиція Ренда про внесення змін в законопроєкт, аби створити додатковий контроль за витрачанням цих грошей в Україні, не буде прийнята, впевнені політичні аналітики та політики в США: в цілому, такий механізм вони вважають корисним, але його розробка вимагає додаткового часу, а Україні потрібна допомога якнайшвидше. І наостанок: Ренд багато разів гальмував прийняття будь-яких рішень в сенаті, додаючи в останній момент власні правки в законопроєкти. Це стосувалося не лише України, а й законопроєктів про санкції проти Росії, запобіганню закриття федерального уряду, про оборонний бюджет США та посилення безпеки суддів та членів їх сімей. Його позиція пов’язана виключно з внутрішньо політичною боротьбою в США

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись