Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Сенатор Пол Ренд заблокував $40 млрд допомоги Україні від США через «розпил гуманітарки»

Телеграм-канали, підконтрольні російський розвідці, поширюють тезу, що сенатор від Кентуккі Пол Ренд заблокував законопроєкт про виділення Україні $40 млрд начебто через «розпил» гуманітарної допомоги Заходу в Україні. Також поширюється теза про те, що Захід «втомився» від війни в Україні, тому почав лише на словах підтримувати країну – а насправді буде блокувати реальну допомогу українцям.

Це – маніпуляція. По-перше, немає сумнівів, що $40 млрд будуть виділені Україні – сенатор Ренд не заблокував, а лише відтермінував голосування за законопроєкт. Американські ЗМІ впевнені, що він буде проголосований вже наступного тижня.

По-друге, пропозиція Ренда про внесення змін в законопроєкт, аби створити додатковий контроль за витрачанням цих грошей в Україні, не буде прийнята, впевнені політичні аналітики та політики в США: в цілому, такий механізм вони вважають корисним, але його розробка вимагає додаткового часу, а Україні потрібна допомога якнайшвидше. І наостанок: Ренд багато разів гальмував прийняття будь-яких рішень в сенаті, додаючи в останній момент власні правки в законопроєкти. Це стосувалося не лише України, а й законопроєктів про санкції проти Росії, запобіганню закриття федерального уряду, про оборонний бюджет США та посилення безпеки суддів та членів їх сімей. Його позиція пов’язана виключно з внутрішньо політичною боротьбою в США

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join