Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Фонд Кадирова відновив лікарню в Рубіжному

Кадировці продовжують створювати безглузді фейки. Цього разу вони «відзвітували», що знайшли та відновили покинуту лікарню в Рубіжному, яка начебто була порожньою через «відсутність коштів та ресурсів». Вони також стверджують, що відновили та укомплектували її за допомогою коштів, що виділив фонд матері Рамзана Кадирова – і дякують їй та Кадирову за «турботу». Відео поширюють пропагандистські ЗМІ та телеграм-канали.

Цей фейк одразу ж спростував кервіник Луганської ОВА Сергій Гайдай – він написав, що на відео, яким хизуються кадировці, - інфекційне обласне відділення, яке до війни було найкращим в області. Він також додав, що російські військові вивозять обладнання з відділення, хоч і обіцяють зробити там шпиталь.

Не треба бути розслідувачем, аби побачити що це – чергова постановка: у відділенні зроблений ремонт, якого не можна зробити за два дні, всюди українські ліки, які явно не купував фонд Кадирова, а самі загарбники позують на фоні дошки, де українською мовою позначено, що лікарню відновили за допомогою ПРО ООН та японського уряду.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись