Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Російські війська перегруповуються на більш вигідні позиції на Херсонщині

Пропагандистські ресурси намагаються дезорієнтувати Сили оборони України повідомленнями про нібито вихід російської армії з деяких тимчасово окупованих територій (ТОТ) Херсонщини. Так, зранку 12 листопада проросійські медіа опублікували новини про перегрупування військ Росії поблизу Дніпра, а вже 13 листопада вони видалили свої публікації та повідомили, що попередня інформація «анульовується». 

У Центрі національного спротиву дослідили це питання й заявили, що перегрупування російських військ у Херсонській області не зафіксовано. Про це Центру повідомили місцеві мешканці ТОТ Херсонщини, про які йдеться в «новинах». Схоже, що цей кейс — інформаційна операція проти України. У Центрі національного спротиву також додали, що відхід російських військ з Херсонської області — справа часу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись