Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Російські війська перегруповуються на більш вигідні позиції на Херсонщині

Пропагандистські ресурси намагаються дезорієнтувати Сили оборони України повідомленнями про нібито вихід російської армії з деяких тимчасово окупованих територій (ТОТ) Херсонщини. Так, зранку 12 листопада проросійські медіа опублікували новини про перегрупування військ Росії поблизу Дніпра, а вже 13 листопада вони видалили свої публікації та повідомили, що попередня інформація «анульовується». 

У Центрі національного спротиву дослідили це питання й заявили, що перегрупування російських військ у Херсонській області не зафіксовано. Про це Центру повідомили місцеві мешканці ТОТ Херсонщини, про які йдеться в «новинах». Схоже, що цей кейс — інформаційна операція проти України. У Центрі національного спротиву також додали, що відхід російських військ з Херсонської області — справа часу.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join