Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росіяни стверджують, що «звільнена» Авдіївка нібито «повернулась додому»

У мережі прокремлівські ресурси просувають меседж, мовляв, «звільнене російськими військами місто Авдіївка повернулося додому». Росіяни вже навіть встигли зняти репортаж з однойменною назвою. 

Насправді ж Авдіївка, як і низка інших міст, сіл і містечок України, ніколи не належала Росії. Під «звільненням» і «поверненням додому» мається на увазі тотальне знищення, геноцид і тероризм — вся суть «русского міра». 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки нагадують, що Росія тут не назавжди. Авдіївка та всі тимчасово окуповані міста й села України обов'язково будуть деокуповані. Це лише питання часу, яке залежить від багатьох факторів, зокрема від військової підтримки України партнерами. 

Цей меседж націлений на внутрішнє населення Росії, переважна більшість якого навіть не спроможеться знайти Авдіївку на карті. Такі «заяви» переслідують винятково пропагандистську мету. Раніше ми аналізували меседж агітпропу, що нібито Херсон чекає на Росію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись