Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Одна букмекерська контора нібито почала приймати ставки на війну в Україні

Проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, нібито букмекерська контора Betfair почала приймати ставки на те, яке наступне місто залишать ЗСУ. Як доказ своїх тверджень російські пропагандисти поширюють зображення з відповідним змістом. За їхніми словами, «на кону стоять Запоріжжя, Дніпро, Херсон, Харків, Одеса й навіть Київ». 

Насправді це черговий фейк росіян. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. На офіційному сайті компанії Betfair немає розділу зі ставками на війну в Україні. Відповідно, зображення, яке поширюють пропагандисти, є фейковим.

Мета таких фейків – створити ілюзію контролю Кремля над ситуацією в Україні та запевнити в «неминучості перемоги Росії». Проте ЗСУ не мають намірів здавати позицій, а країни-партнери продовжують надавати військову допомогу Україні, тим самим роблячи свій вклад у якнайшвидшу деокупацію захоплених Росією територій. 

• Читайте також: У США нібито набрали популярності ставки на політичні вбивства в Україні

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись