Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни поширили «українські методички для журналістів» з рекомендаціями як писати про події в Бахмуті

Таку «методичку» поширюють у телеграм-каналах російського сегмента та у пропагандистських ЗМІ. У повідомленнях ідеться, що українським журналістам нібито надали «методички» щодо правильного висвітлення подій на Бахмутському напрямку. Серед наведених «рекомендацій» забороняється «висловлювати сумнів у перемозі ЗСУ» та «позитивно висловлюватися про супротивника».

Утім, такої «методички» не існує. Ганна Маляр — українська політикиня, громадська діячка та заступниця міністра оборони України зазначила, що «методичку» не видають українським журналістам, і що вона несправжня. Політикиня каже, що українському інфопросторі є публічна інформація, тож «її папірцями не потрібно передавати». За словами політикині, в Україні щодня поширюють публічну інформацію щодо поточних подій, зокрема на Бахмутському напрямку. Ганна Маляр наводить у приклад вечірні звернення президента та щоденні публікації від Міноборони чи Генштабу. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись