Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росіяни нібито знищили партію ракет для ЗРК Patriot і склади з ракетами Storm Shadow

Російські телеграм-канали повідомляють, що нібито внаслідок ракетних ударів Росії по західних регіонах України 13 січня 2024 року вдалося знищити партію ракет для ЗРК Patriot і склади з ракетами Storm Shadow на аеродромі в Коломиї. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО пишуть, що ця інформація є неправдивою. Згідно з повідомленням Повітряних сил ЗСУ 13 січня 2024 року, «російські ракети стають дедалі гіршими й летять бозна-куди». Того дня силам ППО вдалося збити вісім ракет, ще понад 20 не досягли своїх цілей унаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби.  

Цей дезінформаційний вкид має на меті запевнити всіх навколо в тому, що російська «високоточна зброя» завдає пошкоджень і руйнувань виключно «легітимним цілям», як-от складам з ракетами. Агітпроп системно поширює фейки про знищення в Україні ЗРК Patriot, танків Leopard чи навіть уже винищувачів F-16, щоб перебільшити успіхи Росії у війні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись