Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Поліціянти тепер нібито затримують чоловіків для працівників ТЦК

Проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, що в Україні представники патрульної поліції почали затримувати чоловіків для видачі їх працівникам ТЦК. Як доказ цього в мережі поширюють відео, на якому патрульні «звалюють з ніг» чоловіка. Така мобілізація нібито проходить в Івано-Франківську.

Ця інформація не відповідає дійсності. На згаданому відео зафіксовано, як правоохоронці затримують чоловіка, що перебував на проїзній частині дороги й насправді порушував правила дорожнього руху, перешкоджаючи проїзду транспорту. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, який верифікував цю інформацію в МВС. 

​​Крім того, чоловікові на відео 69 років, що унеможливлює його мобілізацію, про яку пишуть пропагандисти. Поліціянти затримали порушника та доставили у відділок, де склали на нього адміністративні матеріали, а не видали працівникам ТЦК. 

Поширюючи цю дезінформацію, агітпроп намагається дискредитувати мобілізаційний процес в Україні. Більше спростувань «Детектора медіа» на тему мобілізації можна переглянути тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись