Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Поліціянти тепер нібито затримують чоловіків для працівників ТЦК

Проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, що в Україні представники патрульної поліції почали затримувати чоловіків для видачі їх працівникам ТЦК. Як доказ цього в мережі поширюють відео, на якому патрульні «звалюють з ніг» чоловіка. Така мобілізація нібито проходить в Івано-Франківську.

Ця інформація не відповідає дійсності. На згаданому відео зафіксовано, як правоохоронці затримують чоловіка, що перебував на проїзній частині дороги й насправді порушував правила дорожнього руху, перешкоджаючи проїзду транспорту. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, який верифікував цю інформацію в МВС. 

​​Крім того, чоловікові на відео 69 років, що унеможливлює його мобілізацію, про яку пишуть пропагандисти. Поліціянти затримали порушника та доставили у відділок, де склали на нього адміністративні матеріали, а не видали працівникам ТЦК. 

Поширюючи цю дезінформацію, агітпроп намагається дискредитувати мобілізаційний процес в Україні. Більше спростувань «Детектора медіа» на тему мобілізації можна переглянути тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join