Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські військові вже нібито знищили кілька винищувачів F-16 в Україні

Пропагандистські ресурси поширили інформацію, що в Одесі росіяни знищили три або чотири літаки F-16. Це — фейк. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опрацювали це повідомлення. Насправді Україна лише готується прийняти F-16 — ідеться про інфраструктуру, льотчиків, інженерно-авіаційний склад. Усі заяви про знищення цих винищувачів в Україні — вигадка агітпропу, яку вже встиг висміяти речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

«Їхні [російські. — Ред.] повідомлення тішать: за день по п’ять українських літаків знищуються у зведеннях їхнього генерального штабу. Про F-16 вже навіть меми ходять, що вже навіть їх вони знайшли в Україні», — сказав Ігнат в етері телемаратону.

Пропагандисти перебільшують здобутки російської армії у війні проти України, поширюючи таку дезінформацію. Мовляв, «у них все під контролем». Раніше ми спростовували інформацію, що Росія нібито знищила пʼять пускових установок ЗРК Patriot.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись