Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія почала створювати ще більше фейків для впливу на вибори до Європарламенту

Euractiv з посиланням на Комітет із закордонних справ, оборони й безпеки Сенату Чехії пише, що російське втручання становить значну загрозу для виборів до Європарламенту.

Такі висновки зробили після нещодавніх викриттів щодо діяльності проросійського інформагентства Voice of Europe, яке, зрештою, заборонили на всій території ЄС.

«Ця медіакомпанія намагалася впливати на публічні дебати в Чехії та інших країнах ЄС за гроші РФ, працювала проти інтересів Чеської Республіки й систематично поширювала російську пропаганду», – заявляв чеський сенатор Павел Фішер.

Нагадаємо, що вибори до Європарламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року. Вони стануть першими після виходу Британії зі складу Європейського Союзу. Раніше ми аналізували російський меседж, що ЄС нібито зникне після виборів до Європарламенту.

Автор: Віталій Михайлів,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись