Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На вулицях Києва нібито з'явилася креативна реклама від ТЦК

Російські пропагандисти поширюють інформацію, мовляв, у Києві працівники ТЦК та СП замовили для розміщення креативну рекламу з текстом, що «життя не має сенсу», «буде лише гірше», «з депресії не вийти» і закликом телефонувати на їхній контактний номер. 

Однак ця інформація не відповідає дійсності. Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки не мають жодного стосунку до появи текстів з такими закликами на вулицях Києва. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки прр МКІП. 

Насправді контактний номер і текст на сітілайтах належить колцентру #Вартожити благодійного фонду української журналістки Яніни Соколової, який надає безплатну психологічну підтримку цивільним українцям. 

Після критики з приводу неетичності дизайну і тексту на сітілайтах, Соколова перепросила в українців, в яких ця ідея викликала зворотну від бажаного реакцію, а тексти пообіцяла замінити.

Цей фейк є черговою спробою російської пропаганди зірвати мобілізаційну кампанію в Україні та дискредитувати діяльність працівників ТЦК та СП. Більше фейків на тему мобілізації читайте тут

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись