Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Пропагандисти від імені Міністерства енергетики України поширюють фото памʼятки щодо рекомендацій для економії електроенергії

Так, згідно з памʼяткою, українцям радять: купувати продукти швидкого приготування, скоротити перегляд телевізора, підготувати місячний запас трусів і шкарпеток, заощаджувати заряд ґаджетів і слідкувати за дітьми, оскільки ті часто збільшують енергоспоживання. 

Однак верифікувавши інформацію в Міністерстві енергетики України, Центр протидії дезінформації при МКІП повідомляє, що поширювана пам'ятка з «порадами» не має жодного відношення до Міненерго. 

У такий спосіб пропагандисти прагнуть посіяти паніку серед українців та спантеличити їх. Раніше ми спростовували інформацію, що «Пункти незламності» — нікому не потрібні та що їх відкрили заради піару й вони провокують ворога на ракетні удари.

Скриншот Центру протидії дезінформації

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись