Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Рокфеллер пропонував, аби слов’яни вбивали слов’ян, а араби арабів заради того, аби країни не створювали конкуренцію Америці

Окрім Сороса, масонів та Біла Гейста у конспірологів та дезінформаторів є ще один улюблений герой – це американський банкір Девід Рокфеллер (а взагалі-то будь-який Рокфеллер з сім’ї Рокфеллерів). І зараз в соцмережах, зокрема у грузинському сегменті Фейсбуку, поширюють вигадану цитату Девіда Рокфеллера: «Треба організувати світові процеси таким чином, аби араби вбивали арабів, а слов’яни вбивали слов’ян. Треба запобігти тому, аби країни третього світу виходили на рівень США, тому що тоді Америку накриє криза» (цитата в приблизному та скороченому переказі). Начебто ця цитата пояснює, що війна в Україні – це змова «світового уряду», а Росія – не загарбник та агресор, а жертва маніпуляцій Заходу.

В постах також вказують, де саме начебто Рокфеллер це сказав – на обіді для послів ООН в 1994 році. Але, як з’ясували фактчеркери з видання Myth detector, Рокфеллєр не говорив на цьому заході ані цих слів, ані інших, які б стосувалися «організації світового порядку».

Нагадаємо, що Рокфеллер дійсно був прибічником ідеє глобалізації та світового, на сам перед, економічного об’єднання. Але це не є доказом його причетності до «тайного світового уряду» - він, як і багато інших впливових фінансистів, політиків та бізнесменів багато років публічно озвучував свої погляди. Він помер у 2017 році, за життя передавши майже мільярд на благодійність

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись