Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Рокфеллер пропонував, аби слов’яни вбивали слов’ян, а араби арабів заради того, аби країни не створювали конкуренцію Америці

Окрім Сороса, масонів та Біла Гейста у конспірологів та дезінформаторів є ще один улюблений герой – це американський банкір Девід Рокфеллер (а взагалі-то будь-який Рокфеллер з сім’ї Рокфеллерів). І зараз в соцмережах, зокрема у грузинському сегменті Фейсбуку, поширюють вигадану цитату Девіда Рокфеллера: «Треба організувати світові процеси таким чином, аби араби вбивали арабів, а слов’яни вбивали слов’ян. Треба запобігти тому, аби країни третього світу виходили на рівень США, тому що тоді Америку накриє криза» (цитата в приблизному та скороченому переказі). Начебто ця цитата пояснює, що війна в Україні – це змова «світового уряду», а Росія – не загарбник та агресор, а жертва маніпуляцій Заходу.

В постах також вказують, де саме начебто Рокфеллер це сказав – на обіді для послів ООН в 1994 році. Але, як з’ясували фактчеркери з видання Myth detector, Рокфеллєр не говорив на цьому заході ані цих слів, ані інших, які б стосувалися «організації світового порядку».

Нагадаємо, що Рокфеллер дійсно був прибічником ідеє глобалізації та світового, на сам перед, економічного об’єднання. Але це не є доказом його причетності до «тайного світового уряду» - він, як і багато інших впливових фінансистів, політиків та бізнесменів багато років публічно озвучував свої погляди. Він помер у 2017 році, за життя передавши майже мільярд на благодійність

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join