Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Речниця МЗС Китаю посміхнулася після запитання про визнання суверенітету України

В анонімних телеграм-каналах, що транслюють кремлівську риторику, поширюють відео з представницею Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін. Вона нібито посміхнулася після запитання, чи визнає Китай суверенітет України. Це — маніпуляція.

Як зазначають фахівці VoxCheck, відео вирвали з контексту. 24 квітня 2023 року відбулася пресконференція речниці МЗС Китаю Мао Нін, де більшість запитань були про Україну. На запитання журналістки Reuters про те, чи визнає Китай суверенітет України, речниця відповіла, що «Україна є повноправним членом ООН», та зазначила, що Китай встановив і розвиває міцні відносини з нею.

Також Мао Нін відповіла на запитання журналіста російського медіа про Крим, який нібито «історично» був частиною Росії. Вона сказала, що Китай поважає «суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн та дотримується цілей і принципів Статуту ООН».

У такий спосіб агітпроп намагається переконати українців у тому, що Україна не є суверенною державою, мовляв, навіть за кордоном її не визнають. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що на міжнародному фестивалі в Китаї український гопак нібито назвали російським танцем.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись