Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Польща просить відкрити кордон із Росією для торгівлі

Російські пропагандистські медіа поширюють інформацію про те, що Польща нібито просить відкрити кордон для торгівлі з Росією. Після припинення торгівлі країну буцімто охопило безробіття. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Насправді рівень безробіття у Польщі зменшився, він становить 5,3% — найнижчий показник за останні 33 роки. У Польщі закрили кордони для російських фур, проте це не вплинуло на економіку країни, адже вона орієнтована на торгівлю з Європою. Також влада Польщі не заявляла про відновлення пропуску вантажівок із Росії.

У такий спосіб пропагандисти намагаються послабити санкції проти Росії та посварити західних партнерів і Україну. Раніше ми розповідали про меседж, що економіка Заходу «руйнується» внаслідок антиросійських санкцій.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись