Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Політика Зеленського спричинила напади на священників церкви Московського патріархату

У проросійських телеграм-каналах поширюють новину про напад на священника церкви Московського патріархату на Вінниччині та звинувачують  у цьому «політику» Володимира Зеленського та «мовчазну згоду» українського суспільства з нею. 

Російська пропаганда використовує повідомлення про напад на протоієрея Антонія Ковтонюка для просування дезінформаційного меседжу про «переслідування» церкви Московського патріархату в Україні. Офіційної інформації щодо мотивів нападника поки немає — триває слідство. Пропагандисти намагаються надати більшої значущості та «системності» одиничному злочину, тож пишуть про «напади у храмах». 

Раніше пропагандисти писали, що Україна «знищує» найбільшу релігійну конфесію, а передавання храмів від церкви Московського патріархату до Православної церкви України — це «боротьба за вплив на розум людей».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись