Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція В офісі Зеленського закликали встановити в Україні монархію

Таку інформацію поширили російські ресурси. Нібито радник Офісу президента України Олексій Арестович закликав створити монархію.

Російські пропагандисти вирвали слова з контексту і подали цитату Арестовича як офіційну позицію Офісу президента України.

Насправді 1 січня 2023 року в гостях в Олега Скрипки на каналі «Апостроф tv» був Арестович як містик та езотерик, а не як радник голови Офісу президента. Вся розмова була про міфологію, магію та мрії в історії України та сьогоденні. Скрипка запитав в Арестовича про магічний сценарій сьогодення. На що той відповів, що закидає провокаційну думку: «Має бути повернення короля, він десь ходить». Далі Арестович розмірковував, «чи готова Україна до монархії?». Проте російська пропаганда використала це інтерв’ю як політичного діяча про плани Офісу президента.

Російські пропагандисти регулярно поширюють дезінформацію, що Зеленський хоче залишитися якомога довше при владі, тому затягує війну і не йде на примирення з Росією на її умовах. У такий спосіб пропагандисти намагаються знецінити владу в Україні та перевести тему, що насправді у Росії Путін узурпував владу і щоб її утримати, розпочав війну та окупацію України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись