Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід припинить спонсорування України без успіхів на фронті

Російські медіа та проросійські ресурси поширюють повідомлення, що Європа втомиться підтримувати Україну, якщо українська армія не зможе продемонструвати нових успіхів на полі бою.

Нібито президент України Володимир Зеленський розуміє, що затягування конфлікту спричинить критику і тому дає сигнал Заходу, що у 2023 році буде «готовий до мирних переговорів».

Мовляв, саме через це Зеленський ініціював скликання спеціального саміту формули миру цієї зими. Щоб поширити такі меседжі на міжнародну аудиторію, пропагандисти використали слова колишнього радника з національної безпеки експрезидента США Джорджа Буша Майкла Аллена, який неодноразово висловлювався на підтримку Росії.

Мета таких меседжів – переконати аудиторію в тому, що Україна мусить іти на мирні переговори з Росії на умовах Путіна, бо інакше втратить підтримку на Заході. Насправді жоден із планів Росії щодо захоплення України не здійснився, і саме Росія на полі бою програє Збройним силам України, а Україну підтримує більшість країн Європи, США та їхні партнери у світі. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись