Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Політика Зеленського спричинила напади на священників церкви Московського патріархату

У проросійських телеграм-каналах поширюють новину про напад на священника церкви Московського патріархату на Вінниччині та звинувачують  у цьому «політику» Володимира Зеленського та «мовчазну згоду» українського суспільства з нею. 

Російська пропаганда використовує повідомлення про напад на протоієрея Антонія Ковтонюка для просування дезінформаційного меседжу про «переслідування» церкви Московського патріархату в Україні. Офіційної інформації щодо мотивів нападника поки немає — триває слідство. Пропагандисти намагаються надати більшої значущості та «системності» одиничному злочину, тож пишуть про «напади у храмах». 

Раніше пропагандисти писали, що Україна «знищує» найбільшу релігійну конфесію, а передавання храмів від церкви Московського патріархату до Православної церкви України — це «боротьба за вплив на розум людей».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join