Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецьке видання Die Welt закликало Україну визнати «втрату Донбасу»

Про таке пишуть російські медіа та в соціальних мережах. Нібито західне видання закликало Україну визнати не лише «втрату Донбасу», а й «безглуздість атак на Херсон». Мовляв, «київський режим не здатен змінити успіхи Росії в спецоперації». Це — неправда.

Насправді оглядач Die Welt Крістоф Шильц в авторській колонці наголошує, що західні країни все ще дають Україні недостатньо зброї для перелому у війні. Основна ідея матеріалу закладена у заголовку — «надто мало воєнної допомоги». Автор говорить про те, що Україна може втратити свої території на сході, значна частина півдня теж окупована і, на його думку, немає ознак того, що ситуація найближчим часом зміниться. Російські пропагандисти вирвали ці слова з контексту та надали їм іншого сенсу.

Також Шильц переконаний, що Заходу необхідно ухвалити рішення — або суттєво поліпшити оснащення України зброєю найближчим часом, або ж залишити Україну «на відкуп російській воєнній машині».

Тобто видання Die Welt не закликало Україну визнати втрати територій, ба більше, автор колонки закликав Захід, і Німеччину зокрема, постачати Україні більше важкого озброєння, а не обмежуватися лише «обіцянками й промовами про солідарність».

Російські пропагандисти систематично маніпулюють вирваними з контексту цитатами західних медіа та політиків, щоб у такий спосіб  видавати бажане за дійсне. Раніше за допомогою спотворених цитат вони стверджували, що президент України Володимир Зеленський збирався йти у відставку на початку повномасштабного вторгнення. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись