Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж На Заході захоплюються «ефективністю» Росії на полі бою

Таку тезу поширюють у соціальних мережах російського сегмента, зокрема у прокремлівських телеграм-каналах. Автори пишуть, що росіяни нібито швидко просуваються на фронті та ухвалюють сміливі рішення, які є «руйнівними для українців». Водночас партнери України, за словами авторів допису, захоплюються просуванням російських військових на полі бою.

Фахівці з центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки визначили, що від офіційних представництв США чи ЄС не було жодних таких заяв. Тобто це не є позиція влади США чи ЄС, а пропагандисти просто вкинули таку інформацію. Для порівняння, заступниця держсекретаря США Вікторії Нуланд нещодавно прокоментувала, що вона, навпаки, вражена досягнутим прогресом України, особливо на півдні. 

У такий спосіб росіяни намагаються посіяти паніку серед громадян, мовляв, українські партнери вже захоплюються досягненнями Росії на полі бою. Росія хоче підсилити свій наратив щодо «провалу контрнаступу» та дискредитувати Збройні Сили України, нібито українські військові не справляються з поставленими завданнями.

Автор: Ірина Коваленко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись