Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message На Заході захоплюються «ефективністю» Росії на полі бою

Таку тезу поширюють у соціальних мережах російського сегмента, зокрема у прокремлівських телеграм-каналах. Автори пишуть, що росіяни нібито швидко просуваються на фронті та ухвалюють сміливі рішення, які є «руйнівними для українців». Водночас партнери України, за словами авторів допису, захоплюються просуванням російських військових на полі бою.

Фахівці з центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки визначили, що від офіційних представництв США чи ЄС не було жодних таких заяв. Тобто це не є позиція влади США чи ЄС, а пропагандисти просто вкинули таку інформацію. Для порівняння, заступниця держсекретаря США Вікторії Нуланд нещодавно прокоментувала, що вона, навпаки, вражена досягнутим прогресом України, особливо на півдні. 

У такий спосіб росіяни намагаються посіяти паніку серед громадян, мовляв, українські партнери вже захоплюються досягненнями Росії на полі бою. Росія хоче підсилити свій наратив щодо «провалу контрнаступу» та дискредитувати Збройні Сили України, нібито українські військові не справляються з поставленими завданнями.

Author: Ірина Коваленко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join