Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція На НАТО чекає неминучий розпад у разі збереження антиросійського курсу

Про це повідомили прокремлівські медіа з посиланням на полковника у відставці та колишнього старшого радника міністра оборони США Дугласа Макгрегора.

На його думку, більшість членів альянсу воліють не вступати у відкриту збройну конфронтацію з Москвою і ніхто в НАТО, крім Польщі, не зацікавлений у війні з Росією.

Макгрегор пророкує зникнення НАТО, якщо триватиме підтримка України. Це не відповідає дійсності.

Дуглас Макгрегор майже від початку повномасштабної війни Росії в Україні розповідає про «неминучу поразку Києва» та поширює меседжі Кремля про ядерну зброю.

Російська пропаганда часто використовує думку якогось одного колишнього американського військового і подає її як офіційну позицію США. Останнім часом росіян збентежила заява України щодо вступу в НАТО і те, що у НАТО офіційно заявили про готовність допомагати Україні. Щоб знівелювати ці заяви, пропагандисти поширювали тези, що це провокація і контрмеседж Путіну.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись