Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Жоден із українських депутатів не «проміняв теплі кабінети на окопи»

Цим дорікнув проросійський блогер-пропагандист Єгор Мисливець. Мовляв, деякі російські депутати, на відміну від українських народних депутатів, вирішили піти на фронт. Нібито за пів року ніхто з чиновників не пішов захищати свою землю і не пояснює, чому цього не робить. Це – неправда.

Як повідомляють фактчекери Stop Fake, кілька чинних та колишніх народних депутатів особисто вирушили захищати країну як у складі Збройних сил України, так і у лавах територіальної оборони. Причому українські ЗМІ неодноразово писали про такі приклади.

Серед тих, хто захищає Україну від російської армії – депутати з фракції партії «Голос» Роман Костенко і Роман Лозинський, народні депутати з фракції «Європейська солідарність» Михайло Забродський, Володимир В'ятрович та Андрій Парубій. Воїнами стали колишній спікер парламенту Олександр Турчинов та генеральний прокурор та ексдепутат Верховної Ради Юрій Луценко.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись