Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські ЗМІ отримали методичку про те, як потрібно висвітлювати «часткову» мобілізацію

Її підготували у адміністрації російського диктатора Володимира Путіна, повідомляє видання «Медуза», яке отримало таку методичку з власних джерел.

За інформацією «Медузи», у документі йдеться, що Росія перемагала у війнах «лише всім світом» та коли росіяни вважали, що йде «війна народна». ЗМІ повинні донести головну тезу, що «народ Росії має згуртуватися перед загрозою НАТО».

У Кремлі стверджують, що альянс має намір «розчленувати і пограбувати» Росію. Мовляв, тому не можна «звалювати весь тягар відповідальності на контрактників і народні міліції Донбасу».

У методиках існує інформація, що Росія нібито воює не з Україною, а з НАТО. Тому, доносячи до звичайних росіян такі тези, планується знизити рівень невдоволення мобілізацією. Очевидно, методички не спрацювали. Як повідомляє британська розвідка, швидке визнання Путіним проблем із мобілізацією у Росії свідчить про її неефективність.

Раніше в Кремлі розробили методичку про те, як пропагандисти повинні писати про «спецоперацію» в Україні. Пропагандистам рекомендували використовувати нібито слова Олександра Невського про те, що у правді сила. Буцімто, російські солдати переконані в своїй правоті, тому що продовжують справу своїх дідів — знищують нацизм. Хоча сьогодні найближчими до нацизму є саме росіяни.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись