Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Російські ЗМІ отримали методичку про те, як потрібно висвітлювати «часткову» мобілізацію

Її підготували у адміністрації російського диктатора Володимира Путіна, повідомляє видання «Медуза», яке отримало таку методичку з власних джерел.

За інформацією «Медузи», у документі йдеться, що Росія перемагала у війнах «лише всім світом» та коли росіяни вважали, що йде «війна народна». ЗМІ повинні донести головну тезу, що «народ Росії має згуртуватися перед загрозою НАТО».

У Кремлі стверджують, що альянс має намір «розчленувати і пограбувати» Росію. Мовляв, тому не можна «звалювати весь тягар відповідальності на контрактників і народні міліції Донбасу».

У методиках існує інформація, що Росія нібито воює не з Україною, а з НАТО. Тому, доносячи до звичайних росіян такі тези, планується знизити рівень невдоволення мобілізацією. Очевидно, методички не спрацювали. Як повідомляє британська розвідка, швидке визнання Путіним проблем із мобілізацією у Росії свідчить про її неефективність.

Раніше в Кремлі розробили методичку про те, як пропагандисти повинні писати про «спецоперацію» в Україні. Пропагандистам рекомендували використовувати нібито слова Олександра Невського про те, що у правді сила. Буцімто, російські солдати переконані в своїй правоті, тому що продовжують справу своїх дідів — знищують нацизм. Хоча сьогодні найближчими до нацизму є саме росіяни.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join